İşitme engelli hastalara yardımcı olabilmek için işaret dilini öğrendi

Van'ın Edremit ilçesinde görev yapan Siirtli paramedik Gamze Yıldırım, 2 yıl önce kulakları duymayan hastaya yeterince yardımcı olamayınca öğrenmeye karar verdiği işaret dili sayesinde işitme engellilerle daha kolay iletişim kuruyor.
Muş'un Malazgirt ilçesinde görev yaptığı sırada işitme engelli hastayla diyalog kuramamaktan etkilenerek Halk Eğitimi Merkezi'nde açılan kursa katılan Yıldırım, aldığı eğitim ve internetten izlediği videolarla işaret dilini öğrendi.
Bu sayede işitme engelli hastalar ve yakınlarıyla daha kolay iletişim kurmaya başlayan Yıldırım, 6 ay önce Van'a atandı. Edremit ilçesi 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri Birimi'nde görevlendirilen Yıldırım, 16 Ocak'ta, 112 Çağrı Merkezi'ne gelen ihbar üzerine Elmalık Mahallesi'ne gitti.
Burada 11 yaşındaki çocuğa müdahale eden Yıldırım, yanına gelen hastanın işitme engelli dedesiyle işaret dili aracılığıyla iletişim kurdu.
Ekip arkadaşları tarafından cep telefonu kamerasıyla çekilen bu ana ilişkin görüntüleri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, 'Edremit'te, Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu görevlisi arkadaşımız Gamze, işitme engelli büyüğümüzle hasta olan yakınının durumu hakkında işaret diliyle konuşmaya çalıştı. Ne var ki büyüğümüz işaret dilini az biliyor. Yine de Gamze'nin işaret dilini öğrenmesi az çok işe yaradı.' notuyla paylaştı.
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü de görüntüyü sosyal medya hesabından '112 Acil Sağlık engelleri sevgiyle aşıyor' mesajıyla paylaştı.