İskenderun Limanı'ndaki gemilerde depremzedelere 'evlerinde hissi' yaşatmaya çalışıyorlar

Hatay'ın İskenderun ilçesinde depremden sonra limanda yaşam alanına dönüştürülen Karadeniz Lifeship Süheyla Sultan ve MSC AURELIA gemisi, depremzedeleri ağırlamayı sürdürüyor.

İskenderun Limanı'na geçen gün demir atan Karadeniz Lifeship Rauf Bey gemisi ise hazırlıkların tamamlanmasının ardından sınava hazırlanan öğrenciler için okul ve yurt olarak hizmet verecek. MSC AURELIA gemisi yöneticisi Ozan Kule, Depremzedelerimizin evlerinde gibi hissetmeleri için 24 saat elimizden geleni yapıyoruz dedi.

Depremin derinden etkilediği Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaralar sarılmaya devam ediyor. İskenderunlu depremzedelerin birçoğu afetin ilk günlerinden itibaren limana demir atan 1500'er kişilik kapasiteye sahip Karadeniz Lifeship Süheyla Sultan ve İtalya'nın Napoli kentinden gelen MSC AURELIA gemilerinde yaşamlarını sürdürüyor. Bugüne kadar ortalama 3 bin depremzedeye konaklama hizmeti sağlayan gemilerde şu anda aktif olarak 1650'den fazla depremzede kalıyor. Ramazan ayı itibariyle her gün toplu iftarların da düzenlendiği gemilerde depremzedelerin iyi vakit geçirebilmesi için hazırlanan çeşitli sosyal alanlar da bulunuyor. Geçen hafta İskenderun Limanı'na demir atan Karadeniz Lifeship Rauf Bey gemisi ise yaklaşık 10 gün içinde sınava hazırlanan öğrencilere okul ve yurt hizmeti sağlamak adına kapılarını açacak.