İsrail İran'ın nükleer tesislerini vurabilir mi?

GZT Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer soruyor İran Araştırmaları Merkezi Araştırmacısı Oral Toğa son gelişmeleri anlatıyor

ABD medyası, İsrail'in İran'a misilleme saldırısı başlattığını duyurdu. İran medyası ise, İsfahan kentinde havaalanı yakınında patlamalar olduğunu açıkladı.

İranlı bir komutan sabah saatlerinde yaptığı açıklamada 'İsfahan'da gece duyulan gürültülerin, hava savunma sisteminin şüpheli bir cismi hedef almasından kaynaklandı' diyerek herhangi bir hasar olmadığını açıkladı.

CNN'e konuşan ABD'li yetkili ise Biden yönetiminin İsrail'in 'İran'a yönelik bu karşı saldırısına yeşil ışık yakmadığını' ve ABD'nin bölgede kapsamlı bir çatışma istemediğini vurguladı.

ABD'li yetkili, İsrail'in saldırıdan önce, 'İran'a yönelik sınırlı bir karşı saldırı düzenleyeceğini' perşembe günü haber verdiğini ve ABD'nin bu saldırıyı 'desteklemediğini' kaydetti.

İran'ın İsfahan ve Tebriz şehirlerinde duyulan patlama sesleri sonrası İran seslerin hava savunma sisteminin devreye girmesi ve 3 mini İHA'nın imha edilmesi nedeniyle duyulduğunu açıkladı.

Saldırının faillerinin henüz belirlenemediği ve misilleme planlarının olmadığını açıklayan İranlı yetkililer, yaşananların saldırıdan ziyade 'sızma operasyonu' olduğunu açıkladı.

İsrail saldırı hakkında henüz yorum yapmadı