İsrail nükleer kullanacak mı: 3. Dünya Savaşı mı?

7 Ekim tarihinde başlayan 'Aksa Tufanı' Operasyonu, Ortadoğu'da güçlü devletler arasında yeni bir şok etkisi yarattı. Hamas milisleri, ani baskınlarla İsrail sınırını geçerek İsrailli askerlere ve sivillere yönelik bir operasyon başlattı. Bu olay, dünya genelinde bir kriz durumunu tetikledi ve farklı ülkeler bu olaya karşı farklı tutumlar geliştirdi.

Biden yönetiminin, önceki dönemdeki Netanyahu hükümeti ile karşılaştırıldığında daha mesafeli bir yaklaşım benimsemesi dikkat çekicidir. Bu yeni politika, Ortadoğu'daki gelişmeleri şekillendiren önemli bir faktör haline gelmiştir. Bu durum, bölgesel dengeyi etkileyen ve uluslararası ilişkilerde yeni sorunlar yaratan bir gelişme.

Hamas'ın elinde Rus menşeili mühimmatlar bulunduğu bilinmektedir. Bu nedenle, bölgede olası yeni bir çatışma sürecinin Rusya tarafından olumlu karşılanabileceği söylenebilir. Çünkü bu durum, dünya gündemini Ukrayna'dan Ortadoğu'ya yönlendirebilir.

Bu videoda İsrail-Hamas çatışmalarına yönelik dünya devletlerinin tutumu ve nükleer kapasitelerini ele alacağız. Detaylar içeriğimizde...