İsrail, Nuseyrat Mülteci Kampı'nda sivillerin sığındığı bir binaya hava saldırısı düzenledi

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Nuseyrat Mülteci Kampı'nda sivillerin sığındığı bir binaya hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonrası bölgede yangın çıktı.

İsrail'in 48 gündür yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde öldürülenlerin sayısı 322 artarak 14 bin 854'e yükseldi.

İsrail, insani ara yürürlüğe girmeden önceki son dakikaya kadar Gazze'yi vurmaya devam etti.

Hamas ve İsrail arasındaki mutabakatla Gazze'ye saldırıları 4 günlüğüne durduracak, esir takası ve insani yardıma imkan sağlayacak insani ara başladı.

Katar Dışişleri Bakanlığının açıkladığı mutabakat planına göre, İsrail ve Hamas'ın Gazze Şeridi'nde saat 07.00'den (TSİ 08.00) itibaren çatışmaları durdurmasının ardından Refah Sınır Kapısı'ndan insani yardımların Gazze Şeridi'ne nakliyesi başlayacak.

Birleşmiş Milletler'in (BM) açıkladığı rakamlara göre, İsrail'in ablukayı sıkılaştırdığı ve aralıksız saldırdığı Gazze Şeridi'nde 1,7 milyon insan yerinden edilmiş durumda. İnsani felaket ve yıkımın ağır olduğu Gazze Şeridi'nin kuzeyi ve kuzeybatısında kaldığı ifade edilen on binlerce Filistinli için yardımların gönderilmesine ilişkin henüz bir plan açıklanmadı.