İsrail ordusu hakkında her şey

İsrail 1948 yılında bağımsızlığını ilan etti. Ordunun ilk askerleri çeşitli paramiliter yapılardan temin edildi. İsrail, teknolojik yenilikler ve girişimcilik alanında dünya çapında üne sahip. Ülke, savunma teknolojilerinden siber güvenliğe, sağlık teknolojilerinden tarım yeniliklerine kadar birçok alanda yatırım yapıyor.

Zırh koruma düzeyi ile ünlü Merkava tankları, yüksek koruma ve manevra kabiliyetiyle modern savaşın gereksinimlerine uygun olarak tasarlandı. Tanklara karşı etkili bir savunma sağlayan silahlardan biri, temas anında yüksek hızlı reaksiyon gösteren ve 4000 °C'ye kadar ısı üreterek zırhı sıvı hale getirip delen plastik anti tank mühimmatlarıdır. Bu mühimmatlar, oluşturdukları yüksek ısıyla zırhı delerken aynı zamanda tank personelinin yaşam alanını da aşırı sıcaklıklara çıkararak etkisiz hale gelmelerine yol açar. Merkava, bu tip plastik anti tank mühimmatlarına karşı en etkili zırh korumasına sahip tanklardan biri.

İsrail Ordusu'nun tüm yönlerini ele alacağız. Tüm sorular ve çok daha fazlası, Sinan Bakioğlu'nun hazırladığı serimiz Modern Ordular'da yanıt buluyor.