İsrail saldırıları hakkında konuşan Hakan Fidan: 'Birisinin toprağını işgal ediyorsunuz. Bunun adı hırsızlıktır'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdallah Buhabib ile Beyrut'taki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Gazze'de devam eden insanlık dramının son bulması için çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirten Fidan, 'Bu esnada Gazze'deki dramın diğer ülkelere etkisinin azaltılması, savaşın başta Lübnan, Mısır ve Ürdün olmak üzere bölge ülkelerinin istikrarsızlaştırılmasına yol açacak bir şekilde gelişmesine engel olmak için elimizden geleni yapıyoruz.' ifadesini kullandı.

Fidan, Mısır'da yapılan görüşmelerde, Mısır ile bu konuda dayanışma içinde olunduğunu aktararak, 'Burada da Lübnan'da, Lübnan'ın istikrarsızlaştırılmasını sağlayacak olaylara karşı durmada beraber olduğumuzu söylemek istiyorum.' dedi.

Daha büyük bir barışın zemini olması yolunda neler yapılabileceği üzerine çalışıldığını aktaran Fidan, 'Bu savaştan daha büyük savaşlar çıkabileceği gibi tarihi bir barış da çıkabilir. Cumhurbaşkanımız tarihi bir barışın mümkün olduğuna inanmakta ve bunun için gerekli çalışmaları yapmakta.' değerlendirmesinde bulundu.

Tanımlamaların değişmesi gerektiğine dikkati çeken Fidan, 'Birisinin toprağını işgal ediyorsunuz. İşgal etmekle kalmayıp evine el koyuyorsunuz, yıkıyorsunuz, dışarı atıyorsunuz, sonra bir başkasını getirip oraya koyuyorsunuz, sonra buna da bir terim buluyorsunuz 'yerleşimci' diyorsunuz. Bunun adı hırsızlıktır.' diye konuştu.