İsrail'in Mescid-i Aksa'daki kısıtlamaları Ramazan ayının son cumasında da devam ediyor

İsrail güçlerinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'ya yönelik kısıtlamaları Ramazan ayının son cumasında da devam ediyor.

İsrail'in 26 haftadır devam ettirdiği kısıtlamalar nedeniyle sınırlı sayıda Filistinlinin girebildiği Mescid-i Aksa avlusu cuma namazı öncesi görüntülendi.

Ramazan ayının son cuması ve Kadir gecesi olması sebebiyle bölgeyi on binlerce Müslümanın ziyaret edeceği beklentisiyle İsrail güçleri bölgedeki personel sayısını arttırırken Doğu Kudüs'te 3 bin 600 polisin görevlendirileceği biliniyor.

İsrail güçlerinin cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen Filistinlilere yönelik kısıtlamaları devam ediyor. Ramazan ayının son cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen Filistinliler İsrail polisinin teftiş, darp ve hırpalamasına maruz kaldı.

Filistinli bir genç Mescid-i Aksa'ya giden yolda İsrail güçleri tarafından tutuklandı. Cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen yaşlı bir adamın da polis tarafından hırpalandığı görüntüler kaydedildi.

İsrail polisi, 7 Ekim 2023'ten bu yana Mescid-i Aksa'da namaz kılmak isteyen Filistinlilerin girişlerine kısıtlama getiriyor.