İstanbul'da bir öğrenci yurdu depremzedelere yuva oldu

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 11 ili etkileyen depremlerden etkilenen vatandaşların, talepleri üzerine afet bölgelerinden kara, hava ve demir yoluyla İstanbul'a tahliyeleri devam ediyor.

Depremde evleri enkaza dönüşen, ağır hasar gören ya da çeşitli sebeplerle çadır veya konteynerde yaşamını idame ettiremeyecek vatandaşlar, yurtlarda misafir ediliyor.

Sancaktepe'deki Mahmut Celaleddin Ökten Öğrenci Yurdu da 14 Şubat itibarıyla depremzedelere kapılarını açtı. Yurda yönlendirilen afetzedeler, jandarma tarafından yapılan adres teyidi ve kayıt işlemlerinin ardından uygun odalara yerleştiriliyor. Afetzedeler, güvenlik gerekçesiyle parmak izi kontrolüyle yurda giriş-çıkış yapabiliyor.

Yaklaşık 1250 depremzedenin konakladığı yurtta, 3 ve 4 kişilik iki farklı oda tipi yer alıyor. Her bir odanın içinde tuvalet ve banyo ile misafirlerin kişisel eşyalarını koyabilecekleri gardırop ve yiyeceklerini muhafaza edebilecekleri mini bir buzdolabı bulunuyor.

Yurtta, 07.00-12.00 ile 17.00-22.00 saatleri arasında iki öğün yemek veriliyor. Sancaktepe Belediyesi de yurdun bahçesine kurduğu çadırda gün boyunca sıcak çorba ve çay ile sandviç, simit, poğaça ve kek gibi çeşitli yiyecekler ikram ediyor.