İstifa baskılarına rağmen Paşinyan neden gitmiyor?

Savaşı ve ordunun desteğini kaybeden, binlerce askerin ölümüne sebep olan, Ermenistan başbakanı Paşinyan neden gitmiyor?

Eski Sovyet ülkelerindeki halklar, Sovyet döneminden beri devam eden yöneticilerin yolsuzluklarından ve anti-demokratik faaliyetlerinden bıkmış, bunalmış durumda. Bugün Paşinyan'ı devirmek isteyen güçler ise halkın aksine, bu bahsettiğimiz sistemin birer parçaları. Bunlar; askerler, Rusya'ya yakınlığı ile bilinen eski cumhurbaşkanları Sarkisyan ve Koçaryan'lar. Bu isimlerin çok temiz olmayan sicilleri var. Birçoğu, bizzat Hocalı katliamına iştirak etmişti. Hatta, Türkiye ve Azerbaycan ile rasyonel politikalar izlemek isteyen devlet yetkililerine suikastlar bile düzenlenmişti.

Paşinyan ise Ermenistan'da bu rejime karşı devrimle gelen bir isimdi. Paşinyan iktidara geldikten sonra ülkede; demokratik, yargı ve ekonomik reformlar gerçekleştirdi. Ermenistan halkının gözünde Paşinyan mağlup bir lider olabilir, ancak yukarıda bahsettiğim hususlardan dolayı halkın terazisinde Paşinyan daha ağır basıyor.