Kabil Havalimanı'nda bu sabah...

Afganistan'da bir dönem sona erdi, Taliban 20 yıl sonra Kabil'e girerken bütün dünya Pazar günü sabahtan bu yana ülkenin başkentinden gelen şok görüntülerle sarsılıyor.

Yalnızca dokuz günde Afganistan'ın başkenti Kabil'e giren Taliban örgütü gece yarısı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda uluslararası medyaya poz verirken, Al Jazeera yaşananları canlı yayınla ekrana getirdi.

Afganistan'dan kaçmak isteyenlerin Pazar gününden bu yana akın ettiği Kabil Havalimanı'ndan ise eşi benzeri olmayan görüntüler sosyal medyada paylaşılıyor. Al Jazeera'ya bilgi veren Afganistan savaşında görev alan Amerikan askeri Matt Zeller, halihazırda Kabil'in dışında 44 bin Afgan'ın tahliyeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Paylaşılan bir videoda da görgü tanıklarına dayanılarak, havalanması beklenen bir Kam Air uçağının kalkamaması üzerine uçağın içinde bağırış çağırış yaşandığı kaydedildi.

Uluslararası haber ajansları, havalimanını koruyan ABD askerlerinin ateş açtığını 'son dakika' koduyla duyurdu. Pazar gününden bu yana havalimanından sivil uçuşlar yapılamıyor.

Kabil gelişmelerini son dakika ve özel haberlerle GZT'den takip et.