Kapalı matbaa dönemi başladı

Uzmanlar için 40 günlük dünyadan izole dönemi başladı. Kapalı matbaa merkezindeki 100'ü aşkın personel, sınavın sona ereceği 9 Haziran tarihine kadar dışarı çıkamayacak.

Bu yıl 8-9 Haziran tarihlerinde düzenlenecek ve 3 milyonun üzerinde adayın başvuru yaptığı YKS için yoğun hazırlık sürecine girildi. Hazırlık sürecinde görev alacak 100'ü aşkın personel, tek bir pencerenin dahi bulunmadığı, üst düzey güvenlik önlemleriyle korunan kapalı matbaa merkezindeki çalışmalarına başladı.

Merkeze cep telefonu dahil hiçbir elektronik eşya ile giremeyen görevlilerin tamamı, x-ray cihazları ve el dedektörleriyle arandıktan sonra parmak izi okuma sistemlerinden geçirilerek merkeze alındı.

Tüm temel ihtiyaçları merkezde karşılanan personel, aileleri de dahil olmak üzere 40 gün boyunca merkez dışından hiç kimseyle iletişim kuramayacak.

Merkezdeki çöp bile soru güvenliği için 40 gün boyunca dışarı çıkarılmayacak.

Peki görevliler kapalı matbaada neler yapacak?

Görevli personel, yıl boyunca hazırlanan YKS'de çıkacak sor sayısının 10 katı sorunun şifrelerini çözdükten sonra üzerinde çalışmaya başlayacaklar. Sorular en az 3-4 denetimden daha geçirilecek. Her sınavda bir yazarın tek bir sorusu yer alabilecek, ikinci bir soruya izin verilmeyecek.