Kapıkule’deki YTB dinlenme alanı hizmet vermeye başladı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türkiye seyahati sonrası yaşadıkları ülkelere dönen vatandaşlar için Kapıkule Sınır Kapısı'nda dinlenme alanları ve çocuklar için oyun parkurları kurdu. Dönüş yolunda dinlenme alanında vakit geçiren gurbetçiler, memnuniyetlerini belirterek, Türkiye Cumhuriyeti'nin kendilerini yalnız bırakmadığını ifade ediyor.

Kapıkule'deki işlemler öncesinde rahatça bekleme imkânı sunan dinlenme alanlarında vatandaşlara çay, kahve ve su ikram ediliyor.

Alanda, sinema salonu, langırt, masa tenisi, satranç ve penaltı atışı gibi genç ve çocuklara yönelik oyun ve aktivite alanları da yer alıyor. YTB yayınlarının da bulunduğu sınır kapısında çocuklar için TRT Çocuk'un özel sayısı dağıtılıyor.

YTB Başkanı Abdullah Eren, YTB olarak 2019 yılında başlatılan 'Memleket Yolu' projesinin bu yıl da devam ettiğini söyledi.

Bu yıl Avrupa'da yaşayan Türklerin Türkiye'ye yoğun şekilde geldiğini belirten Eren, şöyle devam etti:

'Vatandaşlarımız bu yıl yaz izin ve tatil döneminin bayrama da denk gelmesi ve geçen yıla göre pandemi şartlarında da yaşanan dikkat ve kontrollü uygulamalarla ana vatan Türkiye'ye yoğun bir ilgi gösterdi. Öyle ki bu yıl Türkiye'ye, memleketlerine gelen vatandaşlarımızın sayısı pandemi öncesi gelen vatandaş sayısını geçti. Ülkemizin diaspora kurumu YTB olarak bizler de bu yoğun gelişlerde vatandaşlarımızın rahat bir süreç geçirmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük ve sürdürmeye devam ediyoruz.'