Karaelmas Ekspresi seferlerine başlıyor

Doğu Ekspresi'nden sonra ilk kez yepyeni bir turist tren seferlerine başlıyor. Türkiye'nin yeni turistik treni Karaelmas Ekspresi, tanıtım turunu tamamladı.

TCDD tarafından Ankara-Zonguldak hattında 12 Nisan'da başlatılması planlanan Karaelmas Turizm Ekspresi, Batı Karadeniz'in doğal, tarihi ve kültürel mirasını görme fırsatı sunacak. Ankara'dan yola çıkıp Çankırı, Karabük ve Zonguldak'a uzanan turda yolcular, tarih, doğal güzellikler ve sanayinin gelişimini aynı rota üzerindeki turlarla deneyimleyebilecek.

Rotada üzüm bağları, tuz mağarası ve müzeleriyle Çankırı ilk durak olurken klasik Osmanlı kent mimarisinin en güzel örneklerine sahip Safranbolu'da konaklayacak yolcular, Hadrianopolis Antik Kenti'nin bulunduğu Eskipazar ve ormanlarıyla ünlü Yenice'yi de ziyaret edebilecek.

Ziyaretçiler, son durak olarak ise Zonguldak'ta Türkiye'nin sanayileşme yolculuğunu keşfetme deneyimine sahip olacak. Karaelmas Ekspresi Batı Karadeniz Turistik Treniyle Ankara-Zonguldak hattında haftada bir gidiş ve bir geliş olarak turistik sefer düzenlenecek.