KFC Tepki Toplayan Kampanyasını Geri Çekti

Dünya devi marka önce Filistin ile alay etti sonra özür diledi. KFC'nin reklam kampanyasında “Çadır yok, sadece tavuk” sloganıyla Filistinlilerle alay ettiği iddia edildi. Şirket ise kampanyanın katliamla bağlantısı olmadığını söyledi.

İsrail'in Gazze'de soykırımı devam ederken İsrail destekçisi markalar arasında bulunan KFC, yayınladığı skandal reklam nedeniyle özür dilemek zorunda kaldı. Kampanyasında 'Çadır Yok, Sadece Tavuk' etiketini kullanan şirketin yerinden edilmiş, çadırlarda yaşayan Filistinlilerle alay ettiği düşünüldü. Sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü ve şirket tartışmaya sebep olan gönderiyi sildi.

Çok sayıda influencer, KFC'ye boykot çağrısında bulunurken doğrulama platformları da olaya dahil oldu. “Çadır” göndermesinin Filistinlilere değil, Antigua adlı bir Karayip Adası'nda yerel bir şirketin etkinlikler için kullandığı çadırının çalınmasıyla ilgili olduğu öne sürüldü.

Fast Food devinin sözcüsü ise gönderiyi kayıp olduğu bildirilen çadırla ilgili sosyal medya trendine katılmak amacıyla paylaştıklarını, kampanyanın Orta Doğu'daki çatışmayla herhangi bir bağlantısı olmadığını ve neden oldukları yanlış anlaşılma için özür diledi.