Kiracısının oturduğu evin kapısını baltayla kırdı

Bayrampaşa'da Suriyeli kiracısının oturduğu evin kapısını baltayla kırdığı iddiasıyla yargılanan 93 yaşındaki ev sahibi Naim Akgün, 'Ben kiracıların kapısını kırıp zarar vermedim. Kapı 15 bin lira değerindedir, ben malıma neden zarar vereyim' dedi.

İstanbul 39. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Naim Akgün katılırken, müştekiler ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada sanık avukatı da hazır bulundu.

Naim Akgün savunmasında suçu kabul etmeyerek, 'Apartman bana ait, ben bu evi müştekilere onarıp kiraya verdim. Evde 20 kişi kalmaya başladı. Kira da ödemiyorlardı. Ben kiracılarla uğraşmamak için evimi de oğlum İhsan'a devrettim. İhsan'a kira ödemediklerini öğrendiğimde, evden çıkmalarını söyledim. Olay tarihinde ben zaten yandaki dairenin kiracısı çıktığı için, evin tadilatını yapmaya gitmiştim. Balta bu yüzden elimdeydi. Ben kiracıların kapısını kırıp zarar vermedim. Kapı 15 bin lira değerindedir, ben malıma neden zarar vereyim' dedi. Hakimin emniyette verdiği ifadesinin çelişkili olduğunu hatırlatması üzerine Akgün, 'Ben 93 yaşındayım, emniyette ne dediğimi hatırlamıyorum' diye cevap verdi.