Knesset'te Trump'ın konuşması protestoyla kesildi

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail Parlamentosu Knesset'te yaptığı konuşma, iki milletvekilinin protestosuyla kesintiye uğradı. Hadash-Ta'al ittifakı milletvekilleri Ayman Odeh ve Ofer Cassif, Trump'ın konuşması sırasında Gazze'deki savaşa verdiği desteği kınayan pankartlar açtı.

Videoda görüldüğü üzere, Trump konuşmasına devam ederken milletvekilleri aniden ayağa kalkarak protesto eylemi başlattı. Knesset Başkanı'nın 'Derhal dışarı çıkarın!' talimatı üzerine güvenlik görevlileri hızla müdahale etti.

Güvenlik görevlileri, Ayman Odeh ve Ofer Cassif'i yaka paça salondan dışarı çıkardı. Bu sırada salondaki diğer milletvekillerinin bir kısmı olayı alkışlarla karşılarken, bir kısmı da yaşanan gerginliği izledi.

Olayların ardından kısa bir ara veren Trump, protestocu vekillerin çıkarılması sonrası 'Bu çok etkiliydi' şeklinde bir yorumda bulunarak konuşmasına kaldığı yerden devam etti. Protesto, Trump'ın İsrail-Filistin meselesine yönelik politikalarına ve Gazze'deki savaşa ilişkin tutumuna karşı bir tepki olarak kayıtlara geçti.