Köprüler neden daha çabuk donar?

Köprülerin yollardan daha önce buzlandığını biliyor muydunuz? “Köprüler de herhangi bir yol gibidir neden daha çabuk buzlansın ki” diye düşünebilirsiniz. Fakat köprü ve viyadükler için durum biraz farklı.

Kışın hava sıcaklıkları azalmaya başladığında yollar ve köprüler soğumaya başlar. Köprüler, viyadükler ve üst geçitler havada asılı olduklarından hem yüzeyleri hem de diğer kısımları havayla temas halindedir. Soğuk hava kütlesi bir köprünün yüzeyini yukarıdan ve aşağıdan çevreler. Bu, köprülerin her iki taraftan da ısı kaybettiği anlamına gelir.

Köprülerin ısıyı tutmasının, rüzgara ve aşırı hava koşullarına dayanmasının bir yolu yoktur. Bu nedenle sıcaklık donma noktasına düşer düşmez hızla buzlanmaya başlar.

Köprülerin daha çabuk buzlanmasının bir diğer nedeni ise yapıldıkları malzeme farklılıklardan kaynaklanıyor. Yolların yüzeyleri asfalttır. Asfalt ham petrolün ayrıştırılması sonucu elde edilen bir petrol ürünüdür. Köprülerin üst kısmı da asfalttan oluşur, ancak yapılarında ısıyı kolay ileten metal malzemeler ve çimento da vardır. Bu malzemeler köprünün içindeki ısıyı iletir ve ısı köprünün yüzeyine ulaşır. Dışarıdaki sıcaklık 0 derece veya altındaysa, sıcak hava hızla donmaya başlar ve buzlanma oluşur.

Sıcaklığın sıfırın altına düştüğü havalarda araç kullanırken bir köprüye geldiğinizde buz görmeseniz bile her zaman köprülerin donmuş olabileceğini varsayıp dikkatli olmayı ihmal etmeyin.