Koruma altına alınan Anadolu yaban koyunlarının sayısında artış gözlemlendi

Konya'daki Bozdağ Yaban Hayatı Geliştirme Merkezi'nde, Anadolu yaban koyunlarının sayısı yapılan çalışmalarla artış gösteriyor.
Türkiye'ye has endemik türlerden olan Anadolu yaban koyunları, Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğü bünyesindeki 60 bin hektarlık alanda bulunuyor.

Çoğalmaları ve türlerinin devamlılığının sağlanabilmesi için 24 saat kameralarla gözetim altında tutulan yaban koyunları, 1000 ile 1700 rakımlı dağ silsilesinin yer aldığı bozkır yapılarda gruplar halinde yaşıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürü Gültekin Aksan, merkezin, Anadolu yaban koyununun hem korunduğu hem de sayılarının çoğaltılarak başka yerlere transfer edildiği bir tesis olduğunu söyledi.

Yaklaşık 60 bin hektarlık alana kurulu tesisin 3 bin 500 hektarlık alanının üretim merkezi olarak hizmet verdiğini aktaran Aksan, 'Bu alanın geriye kalanı yaban koyunlarının doğal yaşam alanı olarak kullanılıyor. Üretim istasyonunda bulunan yaban koyunları, 7 gün 24 saat kameralarla takip ediliyor. Buraya sadece kışın hayvanların yiyecek ihtiyacı olduğunda yonca bırakılıyor. Geriye kalan zamanda hiç bir şekilde müdahale edilmiyor.' dedi.