Kovid-19 salgınında iş değiştirip karavan üretimine başladı

Erzincan'da cam makineleri imalatı yapan Mehmet Temel, Kovid-19 salgını döneminde işleri yavaşladığı için yaptığı karavanlara talep artınca fabrika kurmak için çalışmalara başladı.

Yaklaşık 10 yıldır kentteki Organize Sanayi Bölgesi'nde cam kesme ve ısıcam ile ısıya dayalı macun makinesi imal eden Temel (51), izole yaşama yönelimin olduğu Kovid-19 salgını döneminde ailesi için çekme karavan yaptı. Akrabaları ve arkadaşlarından da karavan talebi alan Temel, yönünü bu sektöre çevirdi.

Fabrikasında makine üretiminin yanı sıra yaptığı 5 çekme karavanı da satan Temel, seri üretim için girişimde bulundu. Temel, 1300 metrekare kapalı alanda kurmaya başladığı fabrikaya gerekli makineleri sipariş etti. Mehmet Temel, AA muhabirine, cam kesme ve ısıcam ile ısıya dayalı macun makinesi ürettiğini, ürünlerini yurt içi ve dışına pazarladığını söyledi.

Irak, Suudi Arabistan, Yunanistan, Gürcistan ve Kıbrıs'a makine ihraç ettiğini belirten Temel, 'Talep pandemide biraz durgunlaştı ama şimdi tekrar kıpırdanma var. Hedefimiz burada aşağı yukarı 35-40 personel çalıştırmaktı, maalesef bulunduğunuz bölgede yeterli personel bulamıyoruz.' dedi.