Köye yerleşip Alzheimer hastası eşine hayatını adadı

Antalya'nın Akseki ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Duran Arslan, Alzheimer hastası eşi 63 yaşındaki Zeynep Arslan ile adeta bir bebek gibi ilgileniyor.

İzmir'de tanışıp evlenen Duran ve Zeynep Arslan çiftinin mutlu evliliklerinden 2 çocukları dünyaya geldi. Kentte demircilik yapan Duran Arslan, bir iş kazası sonucu henüz 30 yaşındayken sol gözünü kaybetti. Bunun üzerine mesleğini bırakarak tekstil sektörüne yönelen ve tek gözü ile yaşama tutunarak 2 çocuğunun da üniversite mezunu olmasını sağlayan Arslan, 'hayatımın aşkı' dediği 46 yıllık eşinin 8 yıl önce Alzheimer hastalığına yakalanmasıyla üzüntü yaşadı.

Arslan, hastalığı ilerleyen ve ihtiyaçlarını gideremez hale gelen eşinin yeme, içme, giyinme gibi bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. Doktorun 'Eşinize sakin bir köyde yaşamak iyi gelecektir.' tavsiyesi üzerine Arslan, İzmir'den ayrılarak yaklaşık 3 ay önce baba ocağı Akseki ilçesindeki Kepez Mahallesi'ne yerleşti. Ata yadigarı yöreye özgü düğmeli evde yaşamaya başlayan Arslan, her gün yemeğini yedirdiği eşini yürüyüşe çıkartıyor.