Kuş gözlemi yapmak için gitti: Yanardağ patlamasını görüntüledi

Kendisini 'kuş dedektifi' olarak adlandıran Emin Yoğurtcuoğlu, İzlanda'dy ülkedeki kuşları gözlemlemek için gitti, yanardağ patlamasını kayda aldı.

Dünyadaki yaklaşık 11 bin kuş türünden 4 binini doğal ortamlarında gözlemleyen Yoğurtcuoğlu, kuş gözlemi için yaklaşık bir ay önce İzlanda'nın başkenti Reykjavik'e gitti. Bölgedeki kuşları gözlemleyip fotoğraflarını çeken Yoğurtcuoğlu, yakınlardaki Litli-Hrutur Yanardağı'nın aktif hale geldiğini öğrenmesi üzerine, bu anları görüntülemek için bölgeye gitti.

Kuşların dünyanın her yerine ulaştığını ve onların peşinde gezmenin, insana dünyanın farklı kültürlerini tanıma imkanı sağladığını belirten Yoğurtcuoğlu, bu nedenle İzlanda'yı da çocukluktan beri merak ettiğini söyledi. Emin Yoğurtçuoğlu, kuşların yanı sıra yanardağ görmek, fırtına incelemek gibi farklı ilgi alanlarının da olduğunu dile getirdi.

İzlanda Meteoroloji Dairesi, İzlanda'da sismik faaliyetin artmasıyla geçen yıl harekete geçen ülkenin güneybatısındaki Litli-Hrutur Yanardağı'nın, 11 ay aradan sonra 10 Temmuz'da tekrar patlamaya başladığını duyurmuştu. Litli-Hrutur dağlarının yakınındaki bir vadide yer alan yanardağ, başkent Reykjavik'ten 30 kilometre uzaklıkta, uluslararası uçuşların yapıldığı Keflavik Havalimanı'nın çevresinde bulunuyor.