Marka Günahları: Unilever

Yıl 2001. Hindistan'da fabrikada zehirlenen işçiler hayatını kaybetti. Unilever, çevrimdışı.
Yıl 2007. Kenya'da çay tarlası işçileri bir saldırıda öldürüldü. Unilever, çevrimdışı.
Yıl 2019. Unilever'in güvenlik görevlileri, grev yapan işçilere saldırdı. Unilever, çevrimdışı.
Kölelik, çocuk işçiliği, ormanların yok edilmesi, hayvanların test edilmesi, zehirli atık depolama. Unilever, çevrimdışı.
Ve konu İsrail. Unilever kendi internet sitesinden ona olan sempatisini dile getirir...

GZT Marka Günahları serisinin bu bölümünde Özel İçerik Editörü Esmanur Küçükislamoğlu Aydın, kölelik, çocuk işçiliği, ormanların yok edilmesi, hayvanların test edilmesi, zehirli atık depolama, insan ve işçi haksızlıkları gibi birçok sorunla gündeme gelen 'Unilever' markasını ele aldı.

Unilever neden boykot? Kendi internet sitesinde yayınladığı haberden bir kesit verecek olursak:
'Unilever, İsrail'de, ülke genelindeki insanlara günlük ev ürünleri sağlayan işletmemizle gurur duyuyor. Bugün Unilever İsrail, farklı geçmişlere sahip yaklaşık 2 bin kişiyi istihdam ediyor, dört yerel üretim tesisine sahip ve yaklaşık 2 bin yerel tedarikçi ve hizmet sağlayıcıdan oluşan bir ağla çalışıyor; değer zincirinde on binlerce İsraillinin geçim kaynaklarının desteklenmesine yardımcı oluyor.
Son on yılda Unilever, İsrail'deki işimize 1 milyar Şekel'den (yaklaşık 250 milyon Euro) fazla yatırım yaptı. Gelecek onlarca yıl boyunca İsrail ekonomisine ve toplumuna olumlu katkı sağlamaya devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.'

Devamı videoda.