Muğla'da sezonun ilk caretta caretta yavruları yuvalarından çıktı

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki Sarıgerme sahilinde, sezonun ilk yumurtadan çıkan caretta caretta yavruları denizle buluştu. Bölgede faaliyet gösteren Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) görevlileri, kaplumbağa yavrularının hayata tutunması için çalışma yapıyor.

Nesli tükenme riskiyle karşı karşıya bulunan canlılar arasında yer alan deniz kaplumbağaları caretta carettaların, nisan ve mayıstaki yumurtlama döneminin ardından yumurtalarından çıkan yavruları denizle buluşuyor. Yuva kafeslerini ve yavru çıkışlarını izlemek üzere alan çalışması yapan ekipler, sahildeki bir yuvadan yavru çıktığını tespit etti. Ekipler, yuvadaki son yavru denizle buluşana kadar bekleyip gerekli kontrolleri gerçekleştirdi.
DEKAMER arazi sorumlusu Birol Çakıroğlu, gazetecilere, sezonun ilk yavru çıkışına şahit olduklarını, çok güzel ve heyecanlı bir gün yaşadıklarını söyledi.

Muğla'da DEKAMER olarak sorumlu oldukları Dalyan, Sarıgerme ve Fethiye'ye kadar uzanan kumsallarda ilk yavru çıkışının yaşandığını belirten Çakıroğlu, yavru çıkışlarının bu sezon ekimin ortalarına kadar süreceğini anlattı.
Çakıroğlu, bu durumun hava sıcaklıklarındaki artışının yeni başlamasından kaynaklandığını vurguladı.