Nesli tehlikede olan vatoz Antalya'da oltaya takıldı

Antalya'da nesli tükenme tehlikesindeki kelebek vatoz, 15 metre açıkta amatör balıkçının oltasına takıldı. Balıkçılar, yarım saatlik uğraş sonunda yüzeye çıkardıkları vatozu fark edip denize bıraktı.

Serik ilçesinde tekne ile balık avlamaya çıkan amatör balıkçıların oltasına, 15 metre derinlikte vatoz takıldı. Oltaya takılan kefalle avlanmaya çalışan vatozu da yakalayan balıkçılar, yarım saatlik uğraş sonrası ikisini de yüzeye çıkardı. Bir süre şaşkınlık yaşayan balıkçılar bu anları cep telefonuyla görüntüledi. Balıkçılar, nesli tükenme tehlikesinde olan vatozu oltadan kurtardıktan sonra denize bıraktı.

Tekne sahibi Osman Çatal, Boğazkent'te 15 metre açıkta tuttuğumuz kefali avlamak için oltaya takıldı. Yarım saat uğraş sonunda yüzeye çıkardık. Vatozu fark edince nesli tükenme tehlikesi olduğunu bildiğim için denize bıraktık dedi. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, amatör balıkçıların nesli tükenme tehlikesinde olan türleri tekneye almadan bırakmaları çağrısı yaptı.