Nükleer savaş mı çıkacak?

Putin nükleer silah emrini verdi. Yani eğer isterse nükleer silah ve hipersonik füzeleri kapsayan caydırıcı güçlerini kullanabilecek.
Rusya'nın 6 bin 255 nükleer silah başlığı olduğu tahmin ediliyor. Bunu 5 bin 500 başlık ile ABD, 290 Fransa ve 225 başlık ile İngiltere takip ediyor.1800 nükleer savaş başlığı da konuşlandırılmış şekilde bulunuyor.
Rusya, süpersonik füze sisteminde de oldukça etkin. Kısa ve orta menzil füzelerin yanında kıtalararası uçuş yapabilen süpersonik füzeler geliştirdiği biliniyor.9M730 Burevestnik seyir füzesi, denizden ve karadan fırlatılabilen ve yaklaşık 1000 kilometre menzile erişebilen Tsirkon füzesi ile birlikte ses hızının 3 katına çıkabilen füzelere de sahip. Peki, Rusya bu silahları kullanır mı ya da nükleer savaş çıkarsa ne olur? Uzmanlar, Putin'in nükleer tehdidi, yaptırımları geri püskürtmek amaçlı kullandığını söylüyor.
Nükleer savaş çıkması durumunda da çok sayıda insanın hayatını kaybetmesi ve radyoaktif kalıntıların toprağı, suyu kirleterek gelecek nesilleri etkilemesi söz konusu.