Orman yangınından etkilenen horozu İHH ekibi hayata döndürdü

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde günlerdir süren orman yangını sadece insanları değil, doğadaki her canlıyı etkiledi. Alevlerin arasında can havliyle kaçan bir horoz, yorgun düşüp yol kenarında baygın halde kaldı. Ancak tam o sırada yoldan geçen İHH (İnsani Yardım Vakfı) gönüllüleri, aracın camından fark ettikleri horoz için durdu.

Ekip, yangın bölgesine yardım götürmek üzere ilerlerken gördükleri bu sessiz çığlığa kayıtsız kalmadı. Hemen inip horozu elleriyle suyla serinlettiler, gölgeliğe alıp uzun süre başında beklediler. Bir süre sonra yavaş yavaş kendine gelmeye başlayan horozun canlanması, orada bulunan herkesin yüreğini burktu ve umutla doldurdu.

İHH gönüllülerinden biri, “Yangın sadece ağaçları değil, içimizi de yakıyor. Bu horoz da Allah'ın sessiz kullarından biri. Onun nefesini geri kazandığını görmek hepimize moral oldu” dedi.

Ormanların yandığı, yüreklerin kavrulduğu bu günlerde, bir horozun hayata tutunuşu insanlığın en güzel yüzünü bir kez daha gösterdi.