Özel Harp Uzmanı Ukrayna saldırı videolarını izliyor

Ukrayna ordusu Eylül 2023'te resmi YouTube kanalı üzerinden Rusya-Ukrayna Savaşı'yla ilgili görüntüler yayınladı. Farklı videolarda Ukrayna ordusunun çeşitli noktalarda girdiği çatışmalar ve yaptığı operasyonların birinci kişi kamerasından ve drone görüntüleri olarak yapılan çekimlerini paylaştı.

Görüntülerin içinde, siper taarruzu, zırhlı personel taşıyıcıdan sahaya iniş, sahadan ayrılıp personel taşıyıcıya intikal, atış altında bir askerin ne yaptığı, manga intikali, koruma atışı yapılan anlar ve savaş anında esir alınan Rus askerine yönelik ilk muharebe sorgusunun yapıldığı anlar servis edildi.

Coğrafyanın çatışmaların geleceği hakkında önemli parametrelerden biri olduğunu, görüntülerden anlamak mümkün. Ukrayna'nın geniş stepleri Rus ordusuna ve Ukrayna ordusuna manga intikali operasyonlarına izin veriyor.

Operasyonlar öncesi bölgede kullanılan yoğun sis bombalarının ortaya çıkardığı yoğun fosfor zehirlenmelere ve doğal bitki örtüsünün zarar görmesine sebep olabiliyor.

Mangalar taarruz ederken nelere dikkat etmeli? Askeri birlikler meskun mahal operasyonları icra ederken nasıl hareket etmeli? Bir zırhlı personel taşıyıcı veya tank atış altına alındığında içindeki personel nasıl davranır? Ele geçirilen siperler nasıl temizlenir? İntikal edilen araçtan inerken veya araca binerken nasıl davranılmalı?

Bu ve bağlantılı tüm soruların cevabı GZT Özel İçerik Editörü Sinan Bakioğlu'nun moderasyonunu yürüttüğü programımızda Özel Harp Uzmanı Emk. Yb. Mitat Ferhat Dur'un anlatısıyla sizinle buluşuyor.