Pakistan'ın askeri gemiyle gönderdiği ikinci tur yardım malzemeleri Mersin Limanı'na ulaştı

Depremzedeler için insani yardım malzemesi taşıyan Pakistan Deniz Kuvvetlerine ait ikinci askeri gemi, Mersin Uluslararası Limanı'na ulaştı.
Karaçi Limanı'ndan 11 Mart'ta yola çıkan 'PNS Moawin' gemisi, sabah saatlerinde limana yanaştı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından, afetzedeler için 2 bin 600 kışlık çadır, battaniye ve çeşitli destek malzemeleri taşıyan askeri gemide, '23 Mart Pakistan Milli Günü' dolayısıyla düzenlenen törende ulusal marş eşliğinde Pakistan bayrağı göndere çekildi, ardından İstiklal Marşı okundu.
'Türkiye, bu yaraları en kısa sürede saracak' İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, törendeki konuşmasında, Türkiye ve Pakistan'ın, zor zamanlarda hep birbirlerinin yanında durduğunu söyledi.
Türk milletinin gönlünde Pakistan'ın özel yeri olduğunu belirten Çataklı, 'Özellikle zor zamanlarda gösterdiğimiz dayanışma, ülkelerimiz, halklarımız arasındaki kuvvetli bağların ve 'şüphesiz müminler kardeştir' şiarıyla hareket etmenin en somut örneğidir.' dedi.