Pençe-Kilit Operasyonu'nun detayları ne?

Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde 12 askerimizin şehit olduğu saldırıyla ilgili detaylar paylaşıldı. Millî Savunma Bakanlığı kaynaklarına göre sızma girişiminde bulunan teröristlerin tamamı etkisiz hale getirildi. Tahkimatın yetersiz olduğu iddialarına ise şu şekilde yanıt verildi:
'TSK, dünyada hiçbir ordunun cesaret bile edemediği operasyonları gerçekleştiriyor. Operasyona çıkacak birlik hava, arazi ve diğer şartları göz önünde bulundurarak görevin gerektirdiği teçhizatı yanına alarak çıkıyor. Ayrıca, personel sürekli olarak aynı yerlerde bulunmuyor, kontrol altına alınacak bölge göz önüne alınarak zamana bağlı kalmaksızın değiştiriliyor.'
Şehit haberinin geç verildiği ve şehitlerin gizlendiği iddiaları da gündemdeydi ama durum tabii öyle değil. 'Şehit/yaralı işlemleri Şehit ve Gazi İşlem Genelgesi'ne göre; önce gerekli tedbirler alınarak ailesine haber veriliyor, ardından kamuoyu ile paylaşılıyor. Aileye haber verilmeden ve tedavisi devam edenlerin durumu netleşmeden kamuoyu ile paylaşılması söz konusu değil. Son olarak açıklamada, TSK'nın stratejik hata iddialarına karşı, değişen şartlara ve gelişen konseptlere uygun olarak operasyonlarını sürdürdüğü, eleştirilerin eksik veya eski bilgilerle yapıldığı ve terör örgütü tarafından propaganda amacıyla kullanıldığı vurgulandı.