Protez bacakları ve koltuk değnekleriyle deprem bölgesine yardıma koştu

Afyonkarahisar'da katılmak istediği sivil toplum kuruluşlarının rahatsızlıkları nedeniyle deprem bölgesine götürmek istemediği 1 metre boyundaki Ercan Kubaş, kendi imkanlarını kullanarak bindiği şehirler arası yolcu otobüsüyle Hatay'a ulaştı, protez bacakları ve koltuk değnekleriyle depremzedeler için elinden geleni yaptı.
Boyu 1 metre olan ve kemik erimesi rahatsızlığına bağlı bacakları diz altından kesilen Kubaş, 'asrın felaketi' olarak nitelenen Kahramanmaraşlı depremlerin ardından herkes gibi depremzedeler için bir şeyler yapmak istedi.
Kentteki bazı sivil toplum kuruluşlarının yardım ekiplerine katılmak isteyen 36 yaşındaki Kubaş'a, zorlanacağı ve rahatsızlığının ilerleyeceği düşüncesiyle, 'araçta yer yok' denildi.
Ertesi gün şehirler arası yolcu otobüsüyle Hatay'ın İskenderun ilçesine giden Kubaş, burada Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Afyonkarahisar 2. Küçük Sanayi Sitesi Yönetiminin kurduğu aşevinde depremzedelere iki gün boyunca çorba dağıttı.
Protez bacakları ve koltuk değnekleriyle çadır kurulmasına ve yardım malzemelerinin dağıtımına da elinden geldiğince yardım eden Kubaş, azmiyle ve yardımseverliğiyle herkese örnek oldu.