Robotik tedaviyle 21 yıl sonra yürüyebilmenin mutluluğunu yaşadı

Malatya'da, serebral palsi hastası 23 yaşındaki Hanım Nur Akkuş, robotik tedaviyle 21 yıl sonra yeniden adım atmaya başlamanın sevincini yaşadı.

14 aylıkken geçirdiği havale sonucu serebral palsi olan ve yürüme yetisini kaybeden Hanım Nur, uzun yıllar çeşitli fiziksel tedaviler gördü.

Tedavisini sürdürürken bir yandan da eğitimine devam eden Hanım Nur, engeline rağmen ilk, orta, lise eğitimini tamamlayıp Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü'nden mezun oldu.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Robotik Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavisine devam eden Hanım Nur, merkezde robotik yürüme cihazıyla sürdürülen tedavi sayesinde destekle ayağa kalkıp adım atabilmeye başladı.
Hanım Nur, herhangi bir destek almadan yürüyebilmenin hayalini kuruyor.

Kızının daha önce hiç yürüyemediğini aktaran anne Akkuş, şunları anlattı:
'14 aylıkken adımlarını atıyor, yürüyordu. Havale geçirdikten sonra yatağa bağımlı boynunu dahi hareket ettiremez hale geldi. Çeşitli tedaviler gördük daha sonra fizik tedavisi önerildi. Daha sonra robot tedavisini öğrendik. Kızım, robotik rehabilitasyon tedavisinden sonra tutunarak yürümeye başladı. Çocuğunun havale geçirdikten sonra böyle olması bir anne için çok zor. Ailece bu süreci atlatmaya çalıştık. Kızımın başarılı, mutlu olması bizi daha çok mutlu ediyor. Hanım Nur robotik tedaviye mutlulukla geliyor.'