Rus gelin kayınpederinden Türk el sanatlarını miras aldı

Rus asıllı Katerina Songör kayınpederinden su kabağı işleme sanatını öğrendikten sonra Aydın'ın Kuşadası ilçesinde kendi atölyesini açtı. Devlet desteğiyle açtığı atölyede hazırladığı el emeği ürünleri yurt dışına da gönderiyor.

Ülkesinde güzel sanatlar eğitimi alan Katerina Songör, 2005 yılından sonra tatilini genellikle Türkiye'de geçirdi. Bu sık seyahatlerinde Türkçeyi de öğrenen Songör, yaşamaya karar verdiği Bodrum'da turizm ve sağlık sektörlerinde çalıştı. Özel bir hastanede çevirmenlik yaptığı dönemde İbrahim Songör ile tanışan Katerina Songör, 2016 yılında Kuşadası'na yerleşti. Evlilik nedeniyle işini bırakan Katerina Songör, evdeki boş zamanlarında kayınpederi Muammer Songör'den su kabağı işleme sanatını öğrendi. Güzel sanatlar eğitimi aldığı için sanatı kısa sürede geliştiren Songör, KOSGEB'den aldığı destekle de 2018'de kendi atölyesini kurdu.

Zamanla işlerini büyüten Songör, yurt içinin yanı sıra yurt dışına da ürün göndermeye başladı. Mikro ihracat yöntemiyle ağırlıklı olarak ABD ve Almanya'dan müşterilerine ulaşan Songör, incelikle çizip işlediği su kabaklarını Türk-İslam motifleriyle de süslüyor.