Rusya, Oryol ve Nizhny Novgorod bölgelerinde 2 yakıt tesisinin Ukrayna hava saldırılarında vurulduğunu açıkladı

Rusya Salı günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, ülkenin Oryol ve Nizhny Novgorod bölgelerindeki iki yakıt tesisinin, başkent Moskova da dahil olmak üzere diğer bölgeleri de etkileyen toplu Ukrayna hava saldırılarında vurulduğunu söyledi.

'Sabah saatlerinde bir yakıt ve enerji kompleksi tesisi olan Kstovo sanayi bölgesi insansız hava araçları tarafından saldırıya uğradı. Nizhny Novgorod Valisi Gleb Nikitin Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, 'Şimdi özel servisler, petrol arıtma tesislerinden birindeki yangının yerini belirlemek için gerekli tüm güçleri ve araçları kullanarak olay yerinde çalışıyor' dedi.

Rusya'nın çok uluslu petrol ve doğalgaz firması Lukoil'e ait LUKOIL-Nizhegorodnefteorgsintez rafinerisi yaptığı açıklamada Moskova'nın yaklaşık 450 kilometre (280 mil) doğusunda bulunan Kstovo şehrindeki tesisin faaliyetinin 'bir olay nedeniyle' geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.

Bu arada Rus Demiryolları, devlet haber ajansı RIA'ya yaptığı açıklamada bir itfaiye treninin rafineri arazisinde çıkan yangını söndürme çalışmalarına katıldığını söyledi.

Vali Andrey Klychkov Telegram'da yaptığı açıklamada, Oryol kentinde bir başka yakıt ve enerji tesisinin insansız hava aracı saldırısı sırasında vurulduğunu belirterek, özel servislerin yangını kontrol altına almak için bölgede çalıştığını söyledi. Oryol, Rusya'nın başkentinin yaklaşık 368 kilometre (228 mil) güneybatısında yer alıyor.