Sahte diploma skandalının kilit ismi: Mıhyeddin Yakışır

Sahte imza soruşturmasında “müptezel” detayı dikkat çekti. Türkiye'de büyük yankı uyandıran sahte diploma ve sahte e-imza skandalı, soruşturma derinleştikçe yeni boyutlar kazanıyor. İddianamelerde yer alan bilgilere göre, “organizatör” olarak tanımlanan 6 şüpheli, e-imza çetesini yönetiyor. Bunlardan biri de Mıhyeddin Yakışır isimli şüpheli.

Sahte belge çetesinin e-imzaların çoğunu, organizatörlerden Mıhyeddin Yakışır'ın fotoğrafını kullanarak oluşturdukları ortaya çıktı. Çetenin 1 numarası Ziya Kadiroğlu da ifadesinde, 'müptezel' diye bahsettiği Yakışır'ın uyuşturucu kullanıcısı ve satıcısı olduğunu anlattı. Yakışır'ın fotoğrafı kullanılarak üretilen e-imzalar arasında Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nda görev yapan bir başkomiser de yer alıyor. Mıhyeddin Yakışır'ın cep telefonunda PDF'ler halinde öğretmen ve müdür yardımcısı atamalarına müdahale ettiği bilgiler de çıktı.

Bakandan açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç soruşturma ile ilgili bir mesaj yayımladı. Konu ile ilgili tüm adımların atıldığını belirten Bakan Tunç, 220 kişi hakkında adli işlem yapıldığını, 199 şüpheli hakkında kamu davası açıldığını ve bunlardan 37'si hakkında tutuklama kararı, 150 kişi hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandığını duyurdu.