Şanlıurfa'da ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentte ağır hasarlı binaların yıkım işlemlerinin sürdüğünü bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, merkez Haliliye ilçesi Veysel Karani Mahallesi'nde ağır hasarlı bir binanın yıkım çalışmasını yerinde inceleyen Vali Ayhan, yetkililerden bilgi aldı, ekiplere gerekli güvenlik önlemlerini almaları yönünde uyarıda bulundu.

Vali Ayhan, hasarlı binalarla ilgili sürecin hukuk çerçevesinde sistematik bir şekilde devam ettiğini belirterek, 'Bazen vatandaşlarımızın 'bu bina ağır hasarlı neden hemen yıkıp kaldırmıyorsunuz?' diye talepleri, söylemleri ve serzenişleri oluyor. Ama bu bir hukuki süreçtir. Vatandaşımızın binasına böyle bir rapor verildiği zaman vatandaş itiraz edebilsin diye bir hak veriliyor ve itiraz süreci işliyor. İkinci bir ekip aynı raporu tanzim ettiği zaman da yıkım süreci başlatılıyor. Yani bir hukuk devletiyiz her şeyin bir zamanı, süreci ve sistemi vardır. Bu sistem içinde süreç yürütülmektedir, vatandaşlarımızın bu konuda anlayışı ve bize destekleri önemlidir. 2-3 ay içinde Urfa'mızın tamamında inşallah depremin izlerini silmiş olacağız.' ifadesini kullandı.