Saraybosna'da yüz binler Gazze için 'Soykırımı durdurun' sloganları attı

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da binlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için bir araya geldi.
Saraybosna'nın simgelerinden tarihi Vijecnica Kütüphanesi'nin karşısında bulunan meydanda toplanan binlerce kişi, Filistin bayrakları açarak, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.
Gösteriye Filistin'in Saraybosna Büyükelçisi Rezeq Namoura ve Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Karic'in yanı sıra Bosna Hersek'te turist olarak bulunan birçok kişi de katıldı.
Karic, burada yaptığı açıklamada, Saraybosna'nın her zaman doğru tarafta yer aldığını ve kuşatmanın ne anlama geldiğini 1992-1995'teki savaştan çok iyi bildiklerini belirtti.
Bosna Hersek Filistinliler Birliği Başkanı Majed Maarouf da Filistin halkının haksızlığa maruz kaldığını ve İsrail işgaline karşı kendilerini savunduğunu söyledi.
Bağımsız Filistin devletini istediklerini kaydeden Maarouf, İsrail halkıyla barış köprüleri kurmak istediklerini aktardı.
'Dün Srebrenitsa, bugün Gazze' yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, 'Soykırımı durdurun' ve 'Filistin'e özgürlük' sloganları attı.