Sıcak havalar tarla işçilerinin mesailerinde değişikliğe neden oldu

Başkentte artan hava sıcaklığı, sebze ve meyve üretimini olumsuz etkilerken, çiftçileri de tarlada çalıştıkları zamanı güneşin en az etkili olduğu saatlere göre belirleme zorunluluğunda bırakıyor.

Ankara'da etkili olan sıcak hava nedeniyle güneşten yanan ve bozulan mahsuller atılma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Çiftçiler de tarlada geçirdikleri süreyi, güneşin en az etkili olduğu sabah ve akşam saatlerine göre değiştiriyor.

Ayaş ilçesine bağlı Ilıca Mahallesi'nde çiftçilik yapan Mustafa Erel, son günlerde artan hava sıcaklığı ile çalışmanın zorlaştığını söyledi.

Erel, hava sıcaklığı artış göstermeden önce günde 6-7 saat çalıştıklarını ancak şimdi güneş altında yalnızca 3 saat durabildiklerini anlattı.

Mahsulde kayıp vermemek için ürünleri sulama sayısını artırdıklarını da anlatan Erel, 'Sulamayı artırdık, sabah erken saatlerde gelip akşam erken saatlerde gitmeye çalışıyoruz. Güneşin olmadığı saatleri tercih ediyoruz.' dedi.

Geçen sene sıcak hava ve kuraklık nedeniyle kayıpları olduğuna değinen Erel, bir ay önce sel nedeniyle tarlalarının zarar gördüğünü şimdi de sıcak hava ile mücadele ettiklerini söyledi.