Sizce 2020 bir kelime olsaydı ne olurdu? 💭

Dünyaca ünlü İngilizce sözlük Collins Dictionary, 'tecrit' anlamına gelen 'lockdown' kelimesini 2020'nin kelimesi olarak seçtiğini duyurdu.
Dünya çapındaki süregelen pandemi süreci kullanılan kelimelere de yansıdı. Her yıl, yılın kelimesini açıklayan Dünyaca ünlü İngilizce sözlük Collins Dictionary, 2020 yılının kelimesini tecrit olarak açıkladı.

Collins, milyarlarca insanın paylaştıklarını incelediklerini belirtirken sözlükbilimciler, tecrit kelimesinin kullanımının geçen yıl sadece 4 bin iken, 2020 yılında 250 binden fazla 'tecrit' kelimesinin kullanıldığını kaydetti.

İlk 10 kelimenin 6'sı koronavirüs ile ilgiliNTV'de yer alan habere göre; en çok kullanılan on kelime arasında diğer pandemi bağlantılı kelimeler ise; Ücretsiz izin anlamına gelen furlough, sağlık alanında kilit işçi anlamına gelen key worker, kendini tecrit etme anlamına gelen self-isolate, sosyal mesafe anlamına gelen social distancing ve koronavirüs oldu.

Tecrit kelimesi ise Collins'e göre, 'seyahat, sosyal etkileşim ve kamusal alanlara erişimde katı kısıtlamaların uygulanması' olarak tanımlanıyor.

Collins'e göre, George Floyd'un ABD'deki ölümünün ardından Black Lives Matter hareketi için kullanılan 'BLM' kısaltmasının kullanımı % 581 artış kaydetti.