Son 24 saatte İsrail ablukası altındaki Filistin'de yaşananlar

İsrail'in Mescid-i Aksa baskınları 1967'den bu yana devam ediyorİsrailli Yahudi yerleşimciler, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar ile Yahudiler arasında zamansal ve mekânsal olarak bölünmesi çağrıları gölgesinde 50 yılı aşkın süredir baskın girişimlerini aralıksız sürdürüyor.

Filistinlilere ait ev ve işletmelere yönelik yıkım ile el koyma uygulamalarının 2021 yılının ilk 9 ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 26 artış gösterdiğinin aktarıldığı açıklamada, bunun sonucunda zorla evlerinden çıkarılan Filistinlilerin oranında da yüzde 48 artış görüldüğü kaydedildi.

Görüntülerde, Kudüslü Hatem Ebu Rayyallah, İssawiya köyündeki evinin yedinci kez yıkılmasına tanık olduğu anlar yer aldı.
29 Mayıs'ta, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen İsrailli yerleşimcilerin İsrail bayrağı sallaması üzerine, orada ibadet edenlerin tepkisi ve işgal güçlerinin acımasız müdahelesi kayıtlara geçmiş oldu.
Silwan köyündeki Wadi Al Rababah mahallesinde İsrailli yerleşimcilerin saldırısında dört Filistinli yaralandı. İşgal güçleri gelip yerleşimcileri durdurmak yerine bir genci darp ederek gözaltına aldı.