Son 30 günde 10 binden fazla Filistinli İsrail tarafından öldürüldü

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 31'inci gününde devam ediyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in 'Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme' gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail saldırılarda 3 bin 760'ı çocuk, 2 bin 326'sı kadın olmak üzere 10 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Gazeteci @motaz_azaiza, 'Peki ya hayatımızı 7 Ekim'den önceki güne çevirebilseydik? Son 30 günde 10.000'den fazla Filistinli İsrail tarafından öldürüldü, daha fazlası da kaçırıldı. Bağlantı ve telefon sinyali yokken bunu gönderiyorum. İsrail'in düzenlediği hava saldırısının ardından 40'tan fazla kişi sivil savunma veya ambulansla iletişim kuramadan orta bölgedeki evlerine doğru ilerledi. Gece 03.00'te bombalandılar ama 5 saat sonra sivil araçla hastaneye ulaştılar' notuyla hayatını kaybeden Filistinlileri havadan görüntülediği videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.