Su altında kalan eski Yusufeli'nde yaklaşık bin sahipsiz hayvan kurtarıldı

Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde su seviyesinin 100 metreyi aşmasıyla büyük bölümü su altında kalan eski ilçe merkezinden yaklaşık bin sahipsiz kedi ve köpek kurtarıldı.

Hayvanları, Doğayı, İnsanları Koruma ve Yaşatma Derneği (HAYDİKO) koordinesinde farklı illerden bölgeye gelen gönüllüler ve Yusufeli Belediyesi ekipleri, Yusufeli'nde baraj suları altında kalan köy ve ilçe merkezindeki sahipsiz hayvanların güvenli bölgelere taşınması için çalışma yürütüyor.

Yaklaşık 5 aydır süren kurtarma faaliyetleri kapsamında yaklaşık bin sahipsiz kedi ve köpeği tahliye eden ekipler, çalışmalarda sona yaklaştı. Ekipler, eski ilçe merkezinin kısa süre sonra tamamen su altında kalacak olması nedeniyle bu bölgeye yoğunlaştı. Görev dağılımı kapan ekiplerden biri henüz su altında kalmayan mahallelerdeki binaları, diğeri de kısmen su altında kalan bölgelerdeki evlerin arasında botla dolaşarak kontrol sağlıyor. Tespit edilen hayvanlar, bota alınarak güvenli bölgeye sevk ediliyor.