Tayvan'da 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi: 7 kişi hayatını kaybetti

Tayvan'da 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Japonya'da da hissedilen depremden sonra tsunami uyarısı yapıldı. Bazı yerleşim birimlerinin de boşaltılması talimatı verildi. 7 kişinin hayatını kaybettiği, en az 736 kişinin yaralandığı belirtildi.

'ın doğu kıyısındaki Hualien kentinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), 7,4 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün 'ın doğu kıyısındaki Hualien kentinin 18 kilometre güneyi olduğunu bildirdi.

34,8 kilometre derinlikte meydana gelen sarsıntı nedeniyle bölgedeki yerleşimlerde hasar oluştu, şimdiye kadar 7 kişi hayatını kaybetti, en az 736 kişi de yaralandı.

Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi (CWA) ise depremin büyüklüğünü 7,2 olarak duyurarak, Hualien'in 25 kilometre güneyinde ve 15 kilometre derinlikte kaydedildiğini bildirdi.

CWA, bunun son 25 yılda Tayvan'ı vuran en güçlü deprem olduğunu belirterek, Ada'nın kuzey bölgeleri için dev dalga uyarısında bulundu.

Tayvan Adası dışında Çin ana karasında ve çevre ülkelerde de tsunami uyarıları yapıldı. Çin Tsunami Uyarı Merkezi, 4 aşamalı uyarı sisteminin en yüksek seviyesi olan 'kırmızı uyarı yayımladı.