Tesadüfen eline geçen süs kabağı tohumu yeni gelir kapısı oldu

Kayseri'de yaşayan Kezban Tecik, tesadüfen ektiği bal kabağından çıkan süs kabaklarını gece lambasına dönüştürerek gelir sağlıyor.
Merkez Kocasinan ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi 35 yaşındaki Tecik, Yemliha Mahallesi'ndeki tarlasında yetiştirdiği süs kabaklarını işleyerek ve boyayarak gece lambası yapıyor.
Hem farklı tasarımlardan yararlanan hem de hayalindekileri kabaklara işleyen Tecik, sosyal medya ve çevresi aracılığıyla ürünlerini pazarlıyor.
Tecik, eşinin getirdiği tohumu bal kabağı zannederek ektiğini, güz geldiğinde ise tohumun süs kabağına ait olduğunu anladığını söyledi.
Süs kabaklarının nasıl değerlendirileceğini internetten araştırdığını anlatan Tecik, 'Çeşitli şekillerde süs aksesuarı yapıldığını gördüm. 3 aylık bir deneme, araştırma sonucunda bu işe başladım. Makinesini, aletini aldım. Yaklaşık 7 yıldır da yapıyorum. Hiçbir eğitim almadım, internetten, sosyal medyadan bu işle uğraşan gruplara katıldım. Oralardan kısa kısa videolarla teknikleri öğrendim. Kendi kendime ilerlettim.' diye konuştu.