Tesla Türk öğrencilerin elektrikli formula aracına sponsor oldu

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulan 'Kouformula Student' takımı kendi imkanlarıyla ürettikleri elektrikli ve benzinli 2 formula aracıyla İtalya'da düzenlenecek olan yarışmaya hazırlanıyor.

Elektrikli aracın 100 kilometreye 3, benzinli aracın ise 4 saniyenin altında ulaştığını ifade eden takım kaptanı Alper Özay, hedeflerinin Türkiye'yi küresel yarışlarda başarıyla temsil etmek olduğunu söyledi.Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde makine, mekatronik, endüstri, elektrik, elektronik ve haberleşme, inşaat mühendisliği gibi çeşitli bölümlerden bir araya gelen 65 öğrenciden oluşan 'Kouformula Student' takımı, ürettikleri elektrikli ve benzinli formula araçlarıyla küresel çapta düzenlenen mühendislik yarışmalarında Türkiye'yi temsil etmeye hazırlanıyor.

'KOUFS-03E' adını verdikleri elektrikli aracın 100 kilometreye 3, 'KOUFS-03' isimli benzinli aracın ise 4 saniyenin altında ulaştığını ifade eden takım kaptanı Alper Özay, temmuz ayında İtalya'da düzenlenecek olan Formula Student yarışmasına katılmak için çalışmalara hızla devam ettiklerini belirtti.

Yarışmalara katılmak için ciddi sponsorluk anlaşmalarına ihtiyaçları olduğunu anlatan Alper Özay 'Çalışmalarımıza devam ettik ve dedik ki bu sefer hedefi büyütelim. Bunun için de kolları sıvadık ve bir sezonda aynı anda bir içten yanmalı ve elektrikli araç yapmak için çalışmalara başladık. Şu anda da iki aracımızı üretmeye devam ediyoruz. Yarışmaya kaydımızı yaptırdık, sınavlarını geçtik ve şu anda üretim süreci devam etmekte. Bu süreç içerisinde çok fazla sponsorumuz oldu ama bizi en çok sevindiren Tesla'nın elektrik aracımıza sponsor olmasıydı. Bu bizim için müthiş gurur verici bir kaynak açıkçası. Çünkü yaptıklarımızın artık sonunda meyvesini toplamaya başladık ve önümüzü daha net görüyoruz artık. Bu kadar büyük sponsor varken de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz' diye konuştu.