TİKA ve GZT işbirliği ile Kırgızistan'da yeni medya eğitimi

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nin ev sahipliğinde GZT, TİKA ve TRT iş birliğiyle medya eğitimlerine başlandı. GZT Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer, Sosyal Medya Şefi Suat Özdemir, Özel İçerik Editörü Kübra Akçelik ve Video Editörü Kerim Asker, Kırgızistan'da Manas Üniversitesi, Kırgızistan Maarif Eğitim Kompleksi ve Kırgız Türk Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde 'Yeni Medya Haberciliği' eğitimleri verdi. GZT Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer, farklı coğrafyalarda yeni medya eğitimi verebilmenin çok keyifli olduğunu ve içerikler aynı olmasa bile içerik üretme süreçlerinin ortak dili olduğu dile getirdi.

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ile iş birliği yaparak gerçekleştirilen eğitim projesinde GZT verdiği eğitimler sonucunda katılımcılara sertifikalar verecek. GZT Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer, Sosyal Medya Şefi Suat Özdemir, Özel İçerik Editörü Kübra Akçelik ve Video Editörü Kerim Asker yeni medya alanına dair tüm deneyimlerini katılımcılara aktardı.

Manas Üniversitesi adına medya merkezi MEDIAMANAS'ın koordinatörlüğünde düzenlenen yüz yüze ve uygulamalı eğitimlerin Açılış Töreni'ne Rektör Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ve TİKA Bişkek Program Koordinatörü Osman Usta da katıldı.

Açılış Töreni'nde konuşan Rektör Prof. Dr. Alparslan Ceylan, bu değerli eğitim projesini Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ile iş birliği yaparak gerçekleştiren TİKA, TRT ve GZT yetkililerine teşekkür etti. Manas Üniversitesi'nin öğrenci odaklı bir yükseköğretim kurumu olduğunu vurgulayan Alpaslan Ceylan, öğrencilere fayda sağlayacak her işe büyük değer verdiklerini dile getirdi. Türkiye'den gelen değerli profesyonelleri Manas Üniversitesi'nde ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade eden Rektör Ceylan, Türkiye'den gelen eğitimci konukların Manas Üniversitesi'nin birbirinden aktif öğrencileriyle değerli bir çalışma yürütmekten çok memnun kalacaklarına, öğrencilerin kendilerinin mesleki birikimlerinden azami düzeyde faydalanacaklarına emin olduğunu da belirtti.

Eğitim sektörü başta olmak üzere Kırgızistan'ın her alandaki gelişimine katkı sağlayan, sosyal sorumluluk kampanyalarıyla halka dokunabilen, bilimsel başarıları uluslararası saygın kuruluşlarca da teyit edilen Türk Dünyası'nın saygın yükseköğretim kurumu Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, Türkiye'nin TİKA, GZT, TRT ve YTB gibi önde gelen kurum ve kuruluşlarıyla pek çok faydalı projeye imza atıyor.