Türkiye-İran sınırındaki yasa dışı geçişler ileri teknoloji güvenlik sistemleriyle önleniyor

Türkiye-İran sınırının Ağrı bölgesinde yasa dışı geçişler, yüksek güvenlik duvarları ve ileri teknoloji güvenlik sistemleriyle önleniyor. Sınır hattı boyunca denetimler 7/24 aralıksız yapılıyor.

Cumhurbaşkanlığınca Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi Projesi kapsamında başlatılan ve İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü ile Sınır Yönetimi Daire Başkanlığı koordinasyonunda Türkiye-İran sınırının Ağrı bölümünde 2020'de yapımı tamamlanan entegre güvenlik duvarında teknolojiden en iyi şekilde yararlanılıyor.
Sınır duvarı, elektro-optik kuleler, 360 derece hareket ve 40 dereceye kadar aşağı yukarı dönebilme özelliğine sahip termal kameralar, aydınlatma sistemi ve sismik sensörlerle 7/24 gözetleniyor.
Sınır bölgesinde gece gündüz demeden görev yapan güvenlik güçleri, alınan önlemler ve ileri teknolojiden en iyi şekilde yararlanılmasından dolayı düzensiz göçmenler başta olmak üzere PKK'lı teröristler ile insan kaçakçılarının ülkeye giriş ve çıkışları engelleniyor.
Vali Osman Varol, gazetecilere, İran'a 87 kilometrelik sınırı bulunan Ağrı'nın özellikle Afganistan'dan gerçekleşebilecek göçlere hedef olan önemli bir kent olduğunu söyledi.