Türkiye'nin en modern sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi

Burası Bursa Büyukşehir Belediyesi tarafından açılan Türkiye'nin en modern “Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi”. Bursa denilince birçok kişinin aklına gelen 'Gurebâhâne-i Laklakan' yani 'Düşkün Leylekler Evi' dünyanın ilk leylek hastanesi olarak biliniyor. Bursa'nın tarihten beri hayvan dostlarımıza karşı bu özel ilgisi günümüzde modern hayvan hastanelerinde yaşatılmaya devam ediliyor.

Nilüfer ilçesinde 50 dönüm arazi üzerine kurulan rehabilitasyon merkezinde küçük dostlarımız ve sahipsiz sokak hayvanları için röntgen odası, ameliyathane, dinlenme odası, eğitim sınıfı, kafesler, kedi hastanesi yavrulu anne binası, hasta bakım binası, serbest yaşam alanı, karantina binası ve hayvan mutfağı bulunuyor.

Şu an 200 dostumuzu misafir edecek kapasiteye sahip merkezde ikinci etap projeyle yasaklı ırk bölümü , serbest yaşam alanı ve Sahipsiz At barınağı da eklenerek kapasite 450'ye yükseltilecek. Bu tesiste, haftanın 7 günü 08.00-23.00 arası, 3 Haybulans , 8 Veteriner hekim , 4 Veteriner Teknikeri ve 26 işçi personel ile küçük canlara destek olunuyor. Merkezde çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için eğitim sınıfı da bulunuyor.

Sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerinin yapıldığı merkezler dışında Bursa Büyükşehir Belediyesi, “Haybulans” ile da yaralanan patili dostlara anında müdahale ediyor. Belediye bünyesindeki 3 adet Haybulans, gelen ihbarlara 7 gün boyunca sabah 8 akşam 23 saatleri arası cevap vererek yaralı hayvanlara kısa sürede ulaşıyor.

Şu ana kadar haybulansla 1000'i ilk müdahale olmak üzere toplam 3 bini aşkın tedavi gerçekleştirildi. 2024 yılının ilk 2 ayında ise Bursa genelinde yaklaşık 3.300 kedi ve köpeğin ameliyatları gerçekleştirildi ve yıl içerisinde 60 bin kilo mama dağıtıldı