Türkiye'nin ikinci uzay yolculuğu başlıyor

Türkiye'nin uzay yolculuğu durmuyor. Alper Gezeravcı uzay görevini tamamladı, şimdi sıra ikinci astronotumuz da. Türkiye'nin ikinci astronotu olarak belirlenen Tuva Cihangir Atasever, uzaya gitmeye hazırlanıyor. İkinci astronotumuz, uzaya ne zaman gidecek ve neler yapacak Hemen anlatalım.

Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, Nisan ayında uzaya gidiyor. Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç, Tuva Cihangir Atasever'i yaklaşık 80 kilometrelik bir yörünge altı uçuş için uzaya gönderecekleri bilgisini verdi. Atasever, Virgin Galactic ile gerçekleştireceği yörünge altı uçuşla 7 farklı bilimsel deneye imza atacak.

Atasever, uzayda farklı donanımları mikro yer çekimi ortamında deneyip, farklı dinamiklere sahip bir uzay uçuşunun insan fizyolojisi üzerinde yarattığı değişimleri ortaya koymaya çalışacak ve iki farklı uzay deneyiminin dinamiklerini karşılaştıracak.

1992 Ankara doğumlu Atasever, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra Kaliforniya Üniversitesinde elektrik-elektronik mühendisliği alanında yüksek lisans yaptı. Ardından ise ROKETSAN'da 5 yıl boyunca aviyonik sistem mühendisi olarak çalıştı.