TUSAŞ KAAN’ı yeni boyasıyla paylaştı

Türkiye'nin milli muharip uçağı olan KAAN, heyecan verici bir dönemece daha adım attı. İlk uçuşunu 21 Şubat'ta gerçekleştiren KAAN, şimdi ise göz alıcı yeni boyasıyla görücüye çıktı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, yeni boyamayla ilgili, “Şu anda KAAN'ı boyadık. Vakit olmadığından boyasız uçurmuştuk. Çok da güzel oldu” şeklinde memnuniyetini dile getirdi.

KAAN'ın ilk uçuşunda kumanda yüzeyleri gibi birçok noktasında boyasız parçalar bulunuyordu. Ancak, son anda yapılan değişikliklerle birlikte uçağın genel boyaması 1 Mayıs 2023'teki törende görülen benzer bir görünüme kavuştu. Radom yani radarın yer aldığı bölge açık giriş, gövdenin ön tarafı koyu gri olarak boyanmış, orta gövde kısmında ise koyu gri renk normal gri renge geçiş yapmaktadır. Türk Bayrağı ise kuyrukta sağ tarafa bakacak şekilde yerleştirilmiştir.

Geçen yıl ilk uçuşunu gerçekleştiren HÜRJET için de benzer bir durum söz konusuydu. Boyanmadan önceki ilk uçuşunun ardından, HÜRJET kırmızı beyaz renklere kavuşmuştu.